مزاج فصل ها
فصل ها به علت تاثیراتی که روی آب و هوا و محیط دارند، روی مزاج اصلی افراد نیز تاثیر می گذارند و فرد علاقمند به حفظ تعادل مزاج لازم است به تغییرات فصلی توجه کند.

تاثیر فصل پاییز بر بدن انسان
پاییز دارای مزاج سرد و خشک است که برای افراد تندرست و افراد با مزاج گرم و تر مناسبتر میباشد و برای افراد با مزاج یا سومزاج سرد و خشک مناسب نیست و می تواند موجب تشدید علایم و بروز برخی بیماری ها به ویژه بیماریهای سرد و خشک شود. پس این فصل چندان مناسب حال سالمندان و افرادی که بیماری هایی با طبیعت سرد و خشک دارند نیست.
متغیر بودن هوا و سرد بودن شب ها و صبح ها و آخر روز و نیز گرم شدن هوا در وقت ظهر و آمیختگی دو فصل تابستان و زمستان باعث تغییر و فساد اخلاط در بدن شده و موجب بیماری های صفراوی باقیمانده از تابستان و بیماریهای سوداوی میگردد.

بیماری های فصل پاییز
اختلال گوارشی، بیماریهای پوستی،گرما و خشکی پوست، شوره سر، ترک لب، ورم لوزه ها، دردمفاصل، برخی از انواع تب ها، بزرگی طحال، ادرار قطره ای، سخت ادراری، بیماری های روده ای همراه با اسهال و فساد هضم که درنهایت موجب بروز زخم معده و روده میشود، عرق النسا یا دردهای سیاتیکی، بیماری های ریه به ویژه سل و تنگی نفس و آسم، سرفه، قولنج، صرع، کم خونی، اختلالات روانی سوداوی مانند وسواس و افسردگی و جنون، سکته، ورم های سوداوی و سرطان

راهکارهایی برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بیماری ها در پاییز
بوییدن عطر گل های خوش بوی ملایم مانند یاس و گل محمدی موجب تقویت مغزو قلب و کبد و معده میشود. برای تری بخشی به بدن و اصلاح خشکی آن یک روز درمیان با آب نیم گرم حمام کنید. چرب کردن بدن با روغن بنفشه بادام، که طبیعت معتدل مایل به خنکی دارد برای کاهش خشکی پوست و بدن بسیار مناسب است .  ورزش به مقدار متعادل نوشیدن دمنوش” به ” برای تقویت قلب، معده و اعصاب

موادغذایی مناسب فصل پاییز

پروتیین ها و فرآورده های حیوانی
گوشت گوسفند،شتر،شترمرغ،مرغ خانگی، بلدرچین، میگو، جگر، تخم مرغ و خامه
حبوبات: نخود و لوبیا قرمز
غلات: گندم
میوه ها و مغزها و خشکبار: گردو، پسته،بادام، فندق، انجیر،کشمش و مویز، شیره انگور، خرما، نارگیل، زیتون، به،انواع توت،سیب، انارشیرین،انگورشیرین،خربزه شیرین،گلابی
سبزی ها و ادویه: نعناع، هویج، مرزه، سیر و پیاز (به ویژه پخته آنها)، بامیه، شلغم، دارچین، خردل، زنجبیل، زعفران، بابونه، سیاهدانه، خاکشیر و بارهنگ.

 

منبع : کانال تلگرام آموزشگاه گیاه دانه

giahdaneh@

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *