همانطور که از اسم آشپزی پیداست آش سنبل غذای ایرانی است و استانهای مختلف آش های متفاوتی برای چهارشنبه سوری دارند. آش های طبی مهمترین غذا برای پاکسازی بدن بخصوص در فصل بهار می باشند. در فصل بهار برای پاکسازی بدن از آش گیاهان دارویی آن منطقه خاص استفاده میشود. یکی از آش هایی که با استفاده از گیاهان دارویی تهیه میشود آش گزنه میباشد.

گزنه گیاهی مدر ، ادرارآور یا دیورتیک  می باشد و باعث کاهش فشار خون    می شود . به خصوص دمنوش آن برای آلرژی های فصلی به کار میرود . مهمترین ویژگی گزنه خونساز بودن آن  است. گزنه یک گیاه ضد التهاب هست  و برای بهبود  التهابات  پروستات و دردهای مفصلی استفا ده می شود ، هنچنین گیاه گزنه برای تقویت  ریشه مو نیز مفید می باشد .

برای اینکه از خواص این گیاه استفاده شود طرز تهیه آش گزنه را ذکر می کنیم :

مواد مورد  نیاز  :

  • نخود و لوبیا یک پیمانه
  • عدس نیم پیمانه
  • سبزی خورد شده شامل تره، جعفری ، گشنیز ، اسفنلج و گزنه
  • برنج نیم دانه یک پیمانه
  • سیب زمینی دو عدد
  • چغندر دو عدد
  • پیازدو عدد
  • آلو نیم پیمانه
  • آلوچه نیم پیمانه
  • گردو ۵ عدد
  • نمک ، فلفل، زردچوبه و آب نارنج

روش تهیه :

برای تهیه این آش ابتدا نخود و لوبیا را نیم پز کرده سپس عدس و چغندر و برنج را آضافه کرده تا پخته شود وقتی نیم پز شدند ، سبزی خورد شده را به آش اضافه کرده سپس سیب زمینی را به صورت نگینی خورد کرده وبه همراه آلو و آلوچه  اضافه کرده واز ادویه جات  نمک و فلفل و زرد چوبه استفاده میکنیم  و پیاز داغ و گردو را به آن اضافه کرده  و می گذاریم تا آش جا بیفتد  در پایان برای سرو آن  از چاشنی آب نارنج استفاده می شود . طبیعت این آش معتدل است و هم گرم مزاجان و هم سرد مزاجان می توانند از آن استفاده کنند و از خواص بی نظیر آن بخصوص برای خونسازی بهره برند و در تمامی فصول بخصوص فصل بهار می توان استفاده کرد. برای کاهش نفخ آن می توان از دارچین و یا زیره استفاده نمود.

 

منبع :

Instagram.com/giahdaneh

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *