🍃بررسی چای🍃
🌱 طبیعت چای: بنا بر رای حکیم مومن، صاحب کتاب تحفه حکیم گرم به اعتدال و تر است و بنا بر رای حکیم عقیلی خراسانی صاحب کتاب مخزن الادویه، گرم تا آخر دوم و خشک در اواسط آن.
⏰ مناسب ترین زمان برای نوشیدن چای
💠بعد از مصرف غذاهای چرب و سنگین،برای کمک به هضم غذا به خصوص چربی ها و نیز بهبود جریان خون در عروق معده و بدن
💠 بعد از فعالیت های بدنی یا فکری باعث رفع خستگی و تسکین ناراحتی های ناشی از این نوع فعالیت ها میشود.
💠 پس از خوردن برخی از داروها برای تسریع در اثر دارو به شرط تجویز پزشک
💠 نوشیدن چای برای فردی که احساس میکند در معده اش از غذای قبلی چیزی باقی مانده، تدبیری درست و مناسب است.
💠 در زمان تجمع اخلاط لزج، فاسد و زیان آور در معده و احساس سنگینی و نفخ
💠 در برخی اسهالهای ساده، یک تا دو قاشق مرباخوری از چای خشک را بسایند و با کمی آب جوش بنوشند. (چای غلیظ )
☕️ نحوه تهیه و آماده سازی چای☕️
آب را بجوشانید تا یک پنجم آن تبخیر شود. پس از آن به ازای هر نیم لیتر از آب جوشیده، 3 تا 5 گرم چای خشک اضافه کرده و با حوله روی قوری را بپوشانید. پس از نیم ساعت صاف کنید و به مرور بنوشید.
🍂 مصلحات چای
🔅افراد دارای مزاج گرم، باید همراه با چای قدری شیر جوشیده میل کنند. درغیراینصورت همراه با چای قدری فوفل(میوه نوعی درخت هندی)که در بازار فراوان است دم کنند و بنوشند.
🔅افراد دارای مزاج سرد بهتر است چای را همراه با یک یا چند قلم از موارد زیر دم کنند:
✴️ مشک/ یک حبه
✴️ میخک/ 5 عدد
✴️ انیسون یا بادیان ختایی/ 3 تا 5 عدد
✴️ زنجبیل/ به قدر یک سانتی متر
✴️ دارچین / 3 گرم
💢 افرادی که دارای معده سرد و تر هستند بهتر است همراه چای، بادیان ختایی و رازیانه دم کنند تا آسیبی به معده آنها نرسد.
منبع: مجموعه مقالات مکتب طب ایرانی
بدون دیدگاه