ایرانی ها بر حسب عادت در شب یلدا، چای زیادی می‌نوشند، طب سنتی چای را نهی نمی‌کند اما می‌توان به عوض چای و یا در کنار آن از دمنوش های متنوع که خیلی هم خاصیت دارند استفاده کنند.

دمنوش از جمله نوشیدنی‌های محبوب و اغلب مفید برای تمام فصول سال است. در شب یلدا و هنگامی که تمام اعضای فامیل دور برای شب‌نشینی دور هم جمع می‌شوند هیچ چیز به اندازه نوشیدن یک دمنوش داغ و خوشمزه به دل نمی‌نشیند.

اشاره ای به چند نمونه از دمنوش های شب یلدا

این دسته از دمنوش ها علاوه بر اینکه باعث گرم شدن محفل خانوادگی می‌شوند فواید بسیاری را برای بدن دارند مانند:

  • دمنوش های بادرنجبویه و یا گل گاوزبان که باعث تقویت و بازسازی قلب و مغز و جلوگیری از سرماخوردگی می‌شود.
  • مصرف میوه «به»، دمنوش «به» و «خرمالو» نیز از توصیه‌های پزشکان طب سنتی در شب یلدا است، زیرا معده و به طور کلی دستگاه گوارش را تقویت می‌کند.
  • دمنوش انار که مناسب با میوه شب یلدا بوده و آرامبخش طبیعی استو برای سلامت قلب و جلوگیری از بیماری سرطان نیز بسیار موثر است.

طرز تهیه دمنوش به

خواص 

  • مصرف خوراکی و هم بوئیدن میوه به، موجب ایجاد حس نشاط و تقویت قلب و مغز می‏‌گردد.
  • دمنوش به، موجب تقویت معده و دهانه ورودی آن شده و از ریفلاکس اسید معده به سمت بالا جلوگیری می کند.
  • از بدبویی دهان جلوگیری می‌‏کند.

طرز تهیه

  1. برای تهیه دمنوش به برای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از به خشک شده را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و سپس نوش جان کنید.
  2. افزودن مقدار اندکی زعفران آثار قلبی و مغزی آن را تقویت می‌کند و رنگ و مزه اش را هم ارتقاء می‌دهد.
  3. اگر میوه به شما کاملا شیرین بوده باشد نیاز چندانی به شیرین کننده ندارید ولی اگر دوست داشتید خوب است که آن را با کمی نبات یا عسل شیرین کنید و بنوشید.

روشی دیگر 

  1. موقع دم‌کردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشک‌شده را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
  2. سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری زعفران آب‌کرده به آن اضافه کنید.
  3. در صورت تمایل می‌توانید یک تکه نبات داخل دمنوش ریخته و آن را شیرین میل کنید.

طرز تهیه دمنوش خرمالو

دمنوش یا چای خرمالو یک نوشیدنی بسیار خوش ­طعم و متفاوت است. این دمنوش جذاب می­‌تواند در شروع و پایان یک روز پر استرس به شما کمک کند.

  • هم‌­چنین این چای خاصیت درمانی دارد و می‌­تواند برای دل­ درد و بهبود مشکلات گوارشی مفید باشد.
  • زنجبیل موجود در دمنوش خرمالو، برای بهبود تهوع، اسهال دردهای معده و شکمی و نفخ مفید است.
  • دارچین موجود در آن برای کاهش فشار خون، بهبود گردش خون، کنترل قند خون و رفع دردهای عضلانی موثر است.
  • خرمالو تنظیم کننده اسید معده است.
  • آماده شدن این دمنوش خوشرنگ نارنجی ۳۰ دقیقه بیشتر زمان نمی‌­برد و طعم تند و متفاوت آن تا مدت‌­ها روی زبانتان می‌­ماند. با طرز تهیه آن همراه ما باشید.

مواد لازم

  1. آب ۲ الی ۳ پیمانه
  2. زنجبیل (تازه و خرد شده) یک قطعه کوچک
  3. دانه فلفل سیاه (تازه) ۱.۴قاشق چای‌خوری (قابل حذف است)
  4. چوب دارچین یکعدد
  5. خرمالو (اسلایس شده) یکعدد
  6. عسل به مقدار لازم

طرز تهیه

  • آب، زنجبیل، دانه­‌های فلفل، چوب دارچین و اسلایس­‌های خرمالو را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.
  • حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید مواد بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت باشند.
  • چای را از صافی بگذرانید و در یک قوری بریزید.
  • چای را در فنجان­ یا کاسه بریزید. می­‌توانید آن را با عسل شیرین کنید.

نکات طرز تهیه دمنوش خرمالو

  • برای شیرین کردن این دمنوش می‌­توانید از شیرین ­کننده­‌های متنوعی مانند شکر، عسل، استویا و … استفاده کنید.
  • می‌توانید فلفل را از دمنوش حذف کنید.

طرز تهیه دمنوش انار

خواص

  • دمنوش  انار آرام بخش طبیعی است.
  • برای سلامت قلب و جلوگیری از بیماری سرطان نیز بسیار موثر است.
  • عطر و طعم و آنتی اکسیدان فراوان و مواد مغذی موجود در آن قابل توجه است.

مواد لازم برای ۳ فنجان

  1. انار بزرگ دانه شده: ۱ عدد
  2. برگ نعنا: در صورت تمایل
  3. آب سرد: ۴ فنجان
  4. عسل: در صورت تمایل

طرز تهیه

  • در یک قابلمه کوچک دانه‌های انار را بریزید و ۳ فنجان آب سرد روی آن‌ها بریزید.
  • اجازه دهید مخلوط دانه‌های انار و آب سرد روی شعله متوسط گاز به جوش بیاید.
  • وقتی به دمای جوش رسید شعله گاز را کم کنید و برگه‌های نعنا را اضافه کنید.
  • اجازه دهید دمنوش آرام آرام بجوشد و رنگ بیندازد.
  • حدود ۱۵ دقیقه برای آماده شدن روی شعله ملایم گاز کافی است.
  • در صورت تمایل به مقدار لازم عسل به دمنوش اضافه کنید تا طعم شیرینی به خودش بگیرد و سپس دمنوش را به صورت داغ در فنجان سرو کنید.

روشی دیگر

  1. انار بزرگ دانه شده: ۱ عدد
  2. گلپر، چوب دارچین: به مقدار لازم
  3. آب جوش یا آب انار: ۲ فنجان
  4. نبات یا عسل : در صورت تمایل

طرز تهیه

  • انار دون شده را درون قوری ریخته و یک لیوان آب جوش روی آن بریزید.
  • گلپر، نبات و چوب دارچین را اضافه کنید و روی حرارت غیر مستقیم ( کتری یا وارمر ) قرار دهید.
  • بگذارید قوری برای حداقل یک ساعت روی شعله غیر مستقیم باشد تا کاملا رنگ بگیرد.
  • بهتر است برای دم کردن از قوری چینی استفاده کنید.
  • اگر از آب انار به جای آب جوش استفاده کنید دمنوش شما خوش رنگ تر می‌شود.

نکته آخر…

  • با توجه به درهم خوری ناخواسته ای که در این شب پیش می‌آید خوردن مایعات با فاصله ای ازغذا یا میوه توصیه می‌شود بدین صورت که حداقل نیم الی دو ساعت فاصله زمانی بین خوردن شام یا میوه داشته باشند.
  • حتی دمنوش هایی که در بالا ذکر شد باید با فاصله مصرف شود

منابع : www.tabaye.ir

giahdaneh@

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *