بالنگ گیاهی از خانواده مرکبات است که از دیدگاه طب سنتی در درمان بسیاری بیماری‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.
در کتب طب سنتی از آن به عنوان «اترج کبیر» نام برده شده است.
پوست زرد بالنگ برای تقویت قلب، مغز، کبد، معده و احشای داخل شکم مفید است و مربای آن نیز به همراه عسل برای نفخ و کمک به هضم غذا موثر است.
پوست بالنگ بیشتر جهت تهیه مربا مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین به عنوان ضدعفونی کننده و صفرابر نیز مصرف سنتی دارد.
جوشانده پوست خشک بالنگ نیز مسکن قوی صفراوی است و جویدن آن نیز موجب خوشبو شدن بوی دهان می‌شود
از بالنگ جهت تقویت قلب، کبد و درمان نفخ شکم، درد مفاصل و نقرس نیز استفاده می‌شود
همچنین از این گیاه در درمان بیماری‌های ریوی و گوارشی، اسهال، کاهش اسید معده، تحریک فعالیت کبد و درمان نفخ و تهوع نیز استفاده می‌شود.
در برخی از منابع علمی نیز به اثر این گیاه در درمان سردرد بویژه سردردهای میگرنی اشاره شده است.
روغن بالنگ برای رفع بی‌حسی، فلجی، لقوه، رعشه و درد مفاصل سیاتیک، درد کلیه، مثانه و خوشبویی عرق نافع است..
در کشور هند از ریشه بالنگ به عنوان ضد یبوست مزاج استفاده می‌شود و معتقدند که برای سنگ مثانه نیز مفید است.
همچنین در کشور چین از جوشانده ریشه و پوست بالنگ به عنوان ضدسرفه، نرم کننده سینه و رفع ناراحتی لومباگو (کمر درد) استفاده می‌شود.

در طب سنتی بالنگ مضر جگر و مغز گرم مزاجان تشخیص داده شده که باعث ایجاد سردرد در آنان می شود و مصلح آن این است که این گیاه با عسل و بنفشه ‌یا با گوشت و مغز استفاده شود.
.

دسته‌بندی نشدهسلامتی و تغذیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *