نام علمی : Hyacinthus orientalis
خانواده : : Hyacinthaceae

سنبل‌ها پیازهای بهاری دلپذیر و معطر هستند و به راحتی رشد می‌کنند. آنها در طیف وسیعی از رنگ ها، از بنفش سنتی و صورتی تا سفید و حتی ارغوانی گل می دهند.
سنبل ها را در خاک مرطوب با زهکشی خوب در آفتاب کامل بکارید. پیاز سنبل را به عمق ۱۰ سانتی متر و فاصله ۸ سانتی متر از هم بکارید. زمانی که خاک خشک شد آبیاری کنید.
سنبل‌ها در نزدیکی بهار به خوبی عمل می آیند ، همراه با سایر پیازهای بهاری مانند سنبل انگور (موسکاری) و لاله. اندازه کوچک آنها (۵ تا ۳۰ سانتی متر ارتفاع) آنها را برای نمایش گلدان های بهاری ایده آل می کند.
در خانه، سنبل‌ها را در یک نقطه روشن و مطبوع با آفتاب فراوان بکارید.
نحوه کاشت سنبل
هنگام کاشت پیاز سنبل همیشه از دستکش استفاده کنید، زیرا ممکن است باعث تحریک پوست شود.
رشد سنبل در فضای باز:
پیازها را در پاییز بکارید، به طور ایده آل در یک نقطه آفتابی در خاک مرطوب اما با زهکشی خوب. خاک را با حذف علف های هرز آماده کنید و سپس مواد آلی مانند کود حیوانی پوسیده یا کمپوست به آن اضافه کنید. پیازها را بکارید. در عمق حدود ۱۰ سانتی متری و با فاصله ۸ سانتی متری از هم. با خاک بپوشانید و به آرامی اطراف آنها را محکم کنید. اگر خاک خشک است آبیاری کنید.
پرورش سنبل در گلدان:
سنبل ها را در کمپوست چند منظوره بدون ذغال سنگ نارس و با فاصله حدود ۵ سانتی متر از هم بکارید.
نحوه کاشت سنبل در داخل خانه
نیازی نیست که سنبل های داخل خانه را به همان عمقی که در گلدان یا زمین بکارید بکارید.
پیاز سنبل را روی یک لایه ۵ سانتی متری کمپوست قرار داده تا به هم نزدیک باشند اما با هم تماس نداشته باشند. اطراف آنها را کمپوست پر کنید . کمی آبیاری کنید تا کمپوست مرطوب شود. آنها را بپوشانید و حدود ۱۰ هفته در جایی تاریک و خنک نگه دارید تا زمانی که شاخه ها ظاهر شوند .
هنگامی که شاخه ها رشد کردند، سنبل های خود را در داخل خانه به یک نقطه روشن و خنک مانند آستانه پنجره ببرید. مراقب باشید که آنها را در نزدیکی منبع گرما مانند رادیاتور قرار ندهید، زیرا ممکن است خیلی سریع رشد کنند و از بین بروند. معمولاً زمانی که کمپوست شروع به خشک شدن می کند نیاز به آبیاری هست . هنگامی که در داخل خانه هستید، سنبل های شما فقط باید سه هفته طول بکشد تا گل دهند.
همچنین می‌توانید پیاز سنبل را در شیشه یا گلدان بدون کمپوست پرورش دهید. برای این کار فقط از لامپ های حرارتی استفاده کنید. به سادگی هر لیوان سنبل را تا جایی که پایه لامپ قرار می گیرد با آب پر کنید، سپس لامپ را در جای خود قرار دهید. مطمئن شوید که آب را لمس نمی کند، بلکه درست بالای آن قرار دارد. لیوان را به مدت شش هفته در مکانی خنک (زیر ۱۰ درجه سانتیگراد) تاریک قرار دهید تا ریشه ها شکل بگیرند. هنگامی که ساقه سبز اصلی حدود ۷ تا ۱۰ سانتی متر بلند شد، شیشه را در نور کامل قرار دهید و رشد تدریجی گل را تماشا کنید. برای جلوگیری از رشد گیاه به سمت نور و واژگون شدن آن، هر روز لیوان را نیم دور بچرخانید. در صورت لزوم آب را پر کنید.
سنبل های رشد یافته در فضای باز را می توان در خاک رها کرد تا سال بعد دوباره ظاهر شوند. پس از گلدهی، ساقه گل دهنده را جدا کنید تا گیاه از هدر رفتن انرژی در تولید بذر جلوگیری کند. بگذارید شاخ و برگ ها کاملاً بمیرند و با کود غنی از پتاس تغذیه کنید که پیاز از آن برای تولید گل های سال آینده استفاده می کند. پیازهای داخلی را می توان در زمین کاشت تا در سال بعد به طور طبیعی گل دهند.
نحوه تکثیر سنبل
پیاز سنبل که در زمین رشد می کند به طور طبیعی با تشکیل شاخه های خود تکثیر می شود.
رایج ترین مشکل در هنگام رشد سنبل در داخل خانه این است که آنها روی هم می روند. اطمینان حاصل کنید که سنبل های شما در شرایط خنک و روشن و دور از منبع گرما رشد می کنند. این باعث می شود که آنها به آرامی رشد کنند و سرنگون نشوند.
یک توصیه مهم در مورد خرید پیاز سنبل این است که فقط پیازهای سفت و سالم بدون کپک از بین طیف رنگی انتخاب کنید.

منبع :
www.gardenersworld.com

کشاورزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.