هل سبز گیاهی است که در مناطق حاره و گرم میروید این گیاه پایا و علفی است و از ریشه آن ساقه های هوایی با طبقات به هم پیچیده از برگ رشد میکند و تا ارتفاع ۴ متر بالا میرود و میوه هل بر روی آن رشد میکند. میوه هل بیضی شکل مانند قلب و به رنگ زرد سبز روشن و یا سیاه به طول یک تا دو سانتی متر است.
هل معروف به ملکه ادویه ها بومی کشور هند است و حدود ۸۰ درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تأمین میشود بررسی ها ثابت کرده، هل منبع غنی کربوهیدرات، پروتئین، روغن فرار، فیبر، کلسیم،آهن و فسفر است.

خواص درمانی

تأثیر بر روی دستگاه قلبی- عروقی
– دمنوش هل در بهبود خونریزی های شدید مؤثر است.
– دمنوش هل تقویت کننده قلب است.
– باعث تقویت گردش خون خصوصاً در مغز می شود.
-در درمان دیابت تأثیر دارد.

تأثیر بر روی دستگاه عصبی:
– دمنوش هل تقویت کننده اعصاب است.
– مصرف دمنوش هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می شود.
-تقویت کننده عملکرد مغز و حافظه است.

-دمنوش هل اضطراب و نگرانی را کاهش میدهد و در رفع افسردگی مؤثر است.

-دمنوش هل از تشنج پیشگیری می کند.

تأثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

-دمنوش هل ادرارآور می‌باشد است.

-در درمان سنگ کلیه مؤثر است.

تأثیر بر روی غدد:

– دمنوش هل برای دردهای سرد کبد و باز کردن گرفتگی کبد مؤثر است.

تأثیر بر روی دستگاه تنفسی:

دمنوش هل برای درمان سرماخوردگی و رفع علائم آن از جمله سرفه و تب استفاده میشود.

-خوش بو کننده دهان است.

-برونشیت های عفونی را رفع می کند.
-دمنوش هل تنگی نفس را از بین میبرد. آسم و سیاه سرفه را درمان میکند.

تأثیر بر روی دستگاه حرکتی:
دمنوش هل برای تسکین درد رماتیسم مفید است. برای جلوگیری از انقباض های عضلانی مؤثر است.

تأثیر بر روی دستگاه گوارش
– دمنوش هل تقویت کننده معده است.
– ضدنفخ و بادشکن است.
– به هضم غذا کمک می کند.
-برای درمان استفراغ و تهوع نیز مؤثر است

-دمنوش هل اشتها آور است.

– در درمان سنگ کیسه صفرا مفید است.

-ملین است.
-دمنوش هل برای رفع بوی بد عرق استفاده میشود.
– تقویت کننده قوای بدن است.
– غرغره دمنوش هل زخم های دهان را برطرف میکند.

-تب را پایین می آورد.
– خاصیت میکروب کشی و گندزدایی دارد.
-برای رفع بیماریهای چشم مفید است.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی
مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است؛ از این رو باید آن را با کتیرا خورد
طبیعت
هل از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است.
طرز تهیه دمنوش هل
پنج عدد دانه هل را آسیاب کنید و به همراه دو لیوان آب جوش در یک قوری بریزید و به مدت ده دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید و پس از صاف کردن به همراه شکر میل
نمایید.

منبع: کتاب دمنوش های ایران زمین

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *